За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

петък, 5 август 2011 г.

Чипровски мотиви... на чанта

Фен съм на чипровските мотиви от години. Нямам си килим, но пък старателно ги оглеждам наистина от години и цъкам с език от удоволствие... Та, наканих се най-сетне да измайсторя чанта и подвързия с апликация чипровски мотиви. За една дружка и колежка от последната ми работа... И така, Ася реши да заминава за Дания, да учи. И какво се подарява на девойка "за спомен", ама да го носи при Андерсен? Единодушно (женският екип на издателството) решихме, че ще е добре да сподобием Ася с чанта... а и подвързия (като един от ревностните фенове и силно подкрепяща начинанието). Защо чанта с чипровски мотиви ли? Ами по чисто субективни причини-харесват ми. И тъй като получих пълна свобода на действие (от другите девойки), ето го и резултатът:


памучна чанта, подплатена с филц, с копче и регулируема дължина на дръжката. Като размери е 30 см х 35 см х  7 см (дължина х височина х дълбочина). С дължина на дръжката: 120 см.

закопчаваме с копче

с отворен капак... и допълнителното малко джобче (за телефон и т.н.)

Освен мотивите, реших да добавя и една имитация на шевица... и мисля, че резултатът е добър :))

и в комплект с книгоподвързията...

книгочантата. с размери 24 см х 16 см (височина х ширина) закопчаваме с ластик и копче за целта

и хастарът е дисущ като този на чантата

книгоразделителят... и шевицата, обкантваща книгочантата

Лек път на Ася, чантата и нейната подвързия... Заръчах все пак поздрави на малката русалка...