За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 26 юни 2012 г.

Квадрат в квадрата... и още повече на точки

Първоначалната идея за двете шалтета, които ми предстоеше да правя се препокриваше с концепцията "правоъгълник в квадрата". Като изместваме "центъра на тежестта", сиреч правоъгълника в основния квадрат. До тук добре... Идеята за точките единодушно одобрихме и двете страни (моя милост и вълшебната дама, която повери подаръците на двете си внучки в ръцете ми). Добре обаче... малко преди да представя "проекто-идеята" си я промених тотално.  
Да, кръпкосването е "чиста геометрия", както ми каза едно приятелче. И вероятно "откриването на топлата вода" е трудно достижима цел, но все пак отстъпих и абсолютно смених първообраза на двете ми проекто-шалтета, разконспирирайки сама себе си в унес (със сигурност тук е мястото да благодаря на другарче - domoshar за пълното съгласие на експеримент над домошарски идеи...) Така се сподобих с концепцията "квадрат в квадрата"... и то на точки.


 Така нарисувах 35 квадрата с размери (20 см х 20 см) с още 35 по-малки квадратчета (другарчета за всеки от по-големите). Обрамчих ги с бяла рамка... куилтнах и обкантих...



И получих две слънчево-точкови шалтенца, всяко с размери 150 см х 200 см. По идея и душа еднакви, но по квадрати - мъничко различни. За куилта също имах известни съмнения (като как точно да се случи), но в крайна сметка реших, че ако куилта рамките свободно и щриховам големите квадрати, последните ще изпъкнат неимоверно (няма да крия, че тази идея ми хареса)



 (за да си го представите отблизо)


Имената на двете сестрички? Анета и Валентина... избродирах съвсем като за финал на проекта :)


Опаковах и предадох с най-широката си усмивка... със сериозната надежда да имплантирам усмивки и чудно слънчево настроение у двете им притежателки :) Вероятно се получи!
Върна ми се безкрайно мило обаждане :))

Бъдете много точково-шарени и до скоро!

2 коментара:

  1. Харесвам теб....

    Харесвам нещата,които правиш......
    Но това особено ми хареса....Някак мое е ,като излъчване!
    Браво,продължавай все така!

    ОтговорИзтриване