За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 12 юни 2012 г.

"Острови" или последната ни игра-размяна...

Както писах в предните два поста... случи се така, че доста умувах напоследък над географските теми... Тъкмо когато бях преполовила (да не кажа почти приключвах), момичетата (и по-специално Кети) обяви новата "игра размяна"... За всички онези, които не са виждали предните постове по темата и не знаят за какво говоря: това е една чудничка инициатива, която организират дамите от групата ни за пачуърк (във facebook - Пачуърк БГ). Шием нещо не много голямо, но с огромно въображение и най-вече старание и любов... за "непознато", понякога и "познато" другарче. 
Този път моя милост беше сериозно свързана със Силистра. Тайнственото ми другарче (което не познавам... :)) живее в Силистра. Опитах да я шпионирам, за да разбера нещо близо до душата й... но докато го свърша, се развихриха едни сериозни бури, дъждове и градушки... И не само, че не можехме да извадим летните рокли, ами дори облякохме палта :))
Тъкмо тогава някъде се сетих за едно жирафено платче, което от доста време умувам къде и как да включа... И му дойде времето. Моите острови станаха по-големи (като за острови)... чак си приличат (и са) континенти. Но пък поне към континента приложих един голяяям остров, за да се включим в географската тема на размяната :))



И така... изпратих на другарчето в Силистра две подложки, със слънчево и топло излъчване (поне според моите представи)... с кораб, жирафена Африка и Мадагаскар :)


...

 А ето какво получих от моето "незнайно" другарче... кавичките са необходими, поради причина тривиална... Харесвам красотите на Юлияна, следя блога й... уви, другарчета сме (засега) само "онлайн"... Знае ли човек, може съвсем скоро да пътуваме по магистрала Пловдив-Силистра, както се е почнало? Дотогава... с Юлето сме он-лайн другарчета. А тя трябвало да умува подарък за мен в играта-размяна...


След неприятна и кратка, почти ръкопашна схватка с представител(К)и на БГ Пощи, все пак се сдобих с едно страхотно пакетче... което пропуснах да снимам, поради силно желание час-по-скоро да бъде отворено... И ето какво изскочи от него. Две великолепни подложки - с палми, персонален остров, изумрудено синьо море... и коктейл (вероятно ягодов :))


Към тях намерих писмо в бутилка (очевидно пусната по вода от далече, съдейки по мидичките, които се мъдреха в бутилката)...


...


Един вълшебен камък-медальон... за него ще споделя, че откакто е пристигнал усилено обикаля с мен... Събирам камъчета от дете. Различни, интересни, от места, на които съм била и от места, които не съм посещавала... А този е повече от прекрасен. Според моите разбирания :))


А това е моята "островитянка"... красива, оригинална... изключително харизматична (което категорично я спаси от същинската й роля :)) Би следвало да бъде използвана за игленик, но някак сърце не ми дава да я пробода... Та, затова внася колорит във футболното ни ежедневие... (превзела е гордо "холската масичка")

Оставям за кратко географските си проекти и продължавам с други... които ще споделя съвсем скоро :)) Дотогава - слънчево да ви бъде и... островено!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар