За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 14 февруари 2012 г.

Дания... символи, кораби... и една котка на покрив

 Преди време симпатиите ми към Скандинавието (и страстта към зеленото...) родиха идеята за чанта и книгоподвързия (с чипровски мотиви), специално за приятелка, която заминаваше за Дания. Така мостът между Балканите и Скандинавието се превърна във факт (поне в моя блог).
Продължение на "датската" тема замислих наскоро, когато получих задачка да изръкоделствам книгоподвързия... с датски мотив. И то за човек, родом от Андерсеново... Разбира се, вариантът с русалката блесна първосигнално. И тъкмо толкова първосигнално биде отхвърлен. Милата, тя, преескпониран образ с такава не щастлива съдба... 
Честно казано доста бях озадачена... и раздвоена между няколко идеи. Заръчах на Ася (девойката-маркетинголог-временна датчанка) да упражни маркетинг уменията си и да проучим местната митология, символика и т.н. (има книги за тази цел, съгласна съм, но как иначе ще организираме анкета с културно-исторически нюанси на местна почва?!) 
В крайна сметка, обаче, корабоплаването ме обсеби и се захванах с подвързията.


за платна сложих датското знаме....





 няколко копчета- за щитове...


и котва за книгоразделител...


Белият котак на червен фон е плод на внезапно зародилата се необходимост от ярки, агресивни цветове (сега като се замисля може да е и продължение на обзелото ме червено-бяло вдъхновение от предната книгоподвързия... )


имах едно единствено изискване за котака: да не е черен... и една сериозна подсказка за бъдещата притежателка на книгоподвързията: самата тя има бял котарак...


 този се получи пухкав и естествено-кожен...


и тематичен котешки хастар...

Няма коментари:

Публикуване на коментар