За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

петък, 30 декември 2011 г.

Декемврийски ръкоделия... част 5

В последния работен ден на 2011 г. реших да ви върна седмица назад... в деня, в  който повечето от нас (или вас) са ровели трескаво под елхата (или из къщата), да си намерят... подаръците!!!
Тази година за мен първите подаръци дойдоха малко по-рано от обичайното... Започнах някъде в средата на декември. Участвах в коледната "подаръчница" на Мина Димитрова (любима моя пачуърк фея от Пловдив, с която се запознах покрай страхотната ни пачуърк бг група, от "фейсклюка"-както му казва един друг приятел). Та, от коледната подаръчница на Мина беше избран ЕДИН печеливш... на когото му се падна невероятно красив подарък! най-вероятно ще прозвучи като клише, но е самата истина. За първи път в живота си печелех нещо... камо ли толкова нежно, внимателно и с грижа сътворено. Мина, пак да кажа... благодаря ти!


И така, представям ви моята снежинка, с пачуърк-майстор Мина Димитрова. Може да бъде окачена като пано, но аз предпочетох да краси домашната маса за хранене...


И самата снежинка, отблизо... с част от допълнителните декориращи снежинки по цялото пано...

Случи се така, че в същия ден, в който получих снежинката си, изпратих своите на другарчето си от "Коледната игра размяна", която организира Ралица и нейната група, "Пачуърк във всеки дом". Много му умувах, много му се чудех... Дали да се включа, дали ще успея, че много страшно ми се струваше това коледно предизвикателство. После се престраших. Почнах да го мисля, какво да бъде... що да е. Че другарчето ми е страхотна майсторка... и й измислих не съвсем коледни, но пък със сигурност зимни, топли и удобни... подложки за чашка. Всеки пие кафе... Или почти всеки :) 


и така, купих картичка и въоръжена с подарък, хартия и рафия-панделка, се заех да опаковам...


подаръкът ми стигна навреме и благополучно зарадва моето другарче... 


Фатме, благодаря ти за милото писъмце! Бъдете здрави и усмихнати цялото семейство :)))

После зачаках своето подаръче от размяната... В седмицата преди коледа получих цяло кашонче с чудеса. Много ще да съм слушала цялата 2011 година :)) Ралица Бонева беше в ролята на голямо джудже и се беше нагърбила със задачата да донесе радост и в индианската ръкоделница! 


и май тук е мястото да споделя, че благодарение на моята мила йога-учител, Мина, не отворих всичките тези пакети още в куриерския офис... Дишах дълбоко, прибрах се направо вкъщи, снимах ги и едва тогава се заех с разопаковането. А за телешката ми природа това си е живо... изпитание :))


В едно от пакетчетата беше грижливо прибрана ето тази персонализирана, ръчно куилтвана и бродирана коледна подложка... с надпис и на гърба дори...


В друго пакетче намерих коледни платчета... за мое вдъхновение...


От друго изскочиха тази двойка бухльовци (за които преди време бях споделила на Ралица, че са велики и съм невероятен техен почитател)


В други две пакетчета беше скрила игленик и сърчице, които вече красят и служат вярно в дома ми...


Във визитниците побрах завидно количество собствени и визитки на любими и "следени" автори


И така, със снежинката на Мина и подложката и бухльовците на Рали, Коледата дойде и вкъщи :)) Рали, благодаря за всички вълшебства, които ми повери!!

И тъй като времето безмилостно напредваше и дните до Рождество намаляваха, реших да опаковам и собствените си подаръци:



И въпреки че подаръкът за любимото човече (съпругът мой, законен :)) беше отдавна готов, съзрях един бухало-свещник при четирите мечета, който ми "проговори"... и след кратък телефонен разговор с едно от мечетата и невероятно експедитивна реакция от тяхна страна, още на другия ден го държах в ръцете си... дори и допълнение - подарък... един великолепен дървен ангел, който сложи препинателния знак в празничната ми декорация...


Мили мечета, благодаря ви от сърце... за подаръка, за бухало-свещника, за отношението и великолепните творения, които неуморно (явно) майсторите! Бъдете все така вдъхновени! :))


Така изглеждаше коледната бухало-двойка за моето човече... Както беше го определила Ралица, този малкият бухльо е най-мъжественият измежду всички, които прелетяха от Варна до Пловдив :))


А това пък е специалната книгоподвързия, която уших за него, с дизайн... самият той, человек-любим-художник. По негов дизайн...и с платче, изпратено от Кети още преди няколко месеца... кътано и крито грижливо. Кети, страхотна помощ, много, много благодаря!


брандирана... и в гръб... www.nako.alle.bg


 с книгоразделителя...
 

 А това е Хамънд... изпълзял от "Ателието на Феите"... осиновен и щастлив! Сред моите китки...



И един мултифункционален пингвин... цветен...


с голямо сърце...



и готина шапка... Страхотни сте, Веси и Дени, че направихте 200+1 пингвина, за да доставите радост в още една къща :))) Желая ви целогодишно вдъхновение и неспирно человеческо умиление от красотите ви!! И още много фенове на плетените феи :))


С този пост, индианската ръкоделница обявява край на работната 2011 година и ви пожелава, на всички вас, които се спряхте, разгледахте, прочетохте, подкрепихте и изтърпяхте всякакви чудатости, страхотни хора... една невероятно успешна, слънчева, позитивна, креативна и усмихната 2012!!

Бъдете здравички! И щастливи!

1 коментар:

  1. Яна, мисля че ти вече си завършен творец! Изпитанията през 2011 година си казаха думата, но това не значи че ей сега егото ти ще нарасне и ти ще спреш - аз съм сигурна че ще продължиш със същия плам и ентусиазъм.
    Освен това много предвидливо събираш и материали за мемоарите си - освен текстови - и картинни...
    Сърдечни поздрави! Мина

    ОтговорИзтриване