За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

петък, 30 март 2012 г.

От Бургас, през Варна и София... до Финландия

Само 24 часа е крайно недостатъчен период от време, в който имаш да свършиш тон задачки... или 1001 неща. Все едно. И тъй като времето ми е невероятно недостатъчно напоследък, реших да споделя няколко от последните неща... заедно :)) рачешката подвързия замина и вече е в новия си Варненски дом... Всъщност за нея имах ясните инструкции да е "или географска или рачешка". Мисля, че все пак се спрях на рачешкия вариант, зарази синия лен, който намерих наскоро (в едно закътано магазинче)


 размерите са напълно "стандартни" - за книги до 21 см х 15 см, около 300 стр.
в лице - рачешка бродерия... материи: лен и памук :)


 задната страна... и книгоразделителят...


 Малкият принц, няколкото вулкана и розата заминаха за Бургас...


и задната страна... на подвързията...


"Финландската серия" пътува към Санкт Петербург. При едни много специални хора, невероятни книголюбители, картичко-събиратели и влюбени в зелените борове, езерата и изобщо Финландия.


Пликовете за картичките са общо 4. Три от тях - Angry Birds (специално поръчани за обсебения от играта Ян, който събира картички... и който беше поводът да се захвана с шиене на пликове :))


Напълно памучни (и ленено-дънкови), с копче-закопчалка... апликирани и достатъчно големи, за да поберат картички с размер 10 х 15 см, както и  такива с размер 15 х 20 см.

 
 Що се отнася до книгоподвързиите, то за тях поумувах доста над финландските мотиви...За мен основната и водеща идея беше Финландия, с всичките й красиви места, традиции и символи...


 като кораба... и воина... на които съвсем безпроблемно приших джобче за маркер (за удобство на притежателя им)  Според  чичко google пък, момината сълза била типичен "цветен" символ за тази зелено-зиня северно-европейска дестинация...


А боровете и шишарките сложиха  препинателния знак на "серията"...


 лицето... и цялостен вид...


и шишарката...


Ния е прекрасна малка госпожица (второкласничка), която съвсем наскоро имаше рожден ден. И както си е редно, трябваше да измайсторя специален ангело-розов моливник... от любимата леля...


 има си и слънчице... макар и почти скрито зад облак


и дъждовни облачета...


 и персонален надпис :)