За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

сряда, 7 март 2012 г.

Принцеси за две принцески... или розово-принцесов куилт

Румяна е майка на две малки принцеси (на 4 г. и мааалко над година), с която се "срещнахме" покрай ръкоделницата. И проектът на Руми за нейните две девойки. Идеята беше да намислим две шалтета, с принцеси, в розово и жълто... които, обаче, да са едновременно и еднакви, но и различни. А, и да са "надписани"... Умувах, рисувах... Тя от своя страна ме насочи с подсказка (показа линк към килимчето на госпожиците). Подбрахме платчетата, изчакахме ги да дойдат от магазините на Нейно Величество (които, от както шия съм набелязала за взлом и най-безскрупулна кражба... така, както като дете исках да открадна поне половината гондола със сладолед от Халите в Пловдив... още са ми пред очите онези пластмасови буренца със сметанов сладолед, поне такива бяха в Пловдивските хали...) и се захванах.

Най-напред с рамката... малко над 170 квадратчета (за всяко шалте) и 8 различни десена... предимно розово и жълто


 после на ред дойде принцеса номер 1...


и буквичките с имената на малките девойки...


и юрганчето на Маринчето... почти същото, но и различно... все пак -почти
А иначе с досущ еднакви размери: 140 см х 190 см


и free motion quilt...


 рамката отблизо...


 в гръб и двете са блеедо розови...


Юрганчетата вече пътуват и съвсем скоро очаквам Маринчето да се запознае с Маринчето и Деничка с Деничка. Да ги ползват със здраве, да ги усмихват много... 

Руми, благодаря за цветната задачка в толкова сиво-безцветното време навън, за гласуваното доверие и търпението :)))