За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

понеделник, 30 януари 2012 г.

кучешки вдъхновения...

 При минус 15 студът навън не бил "Сибирски"... бил кучешки. Съгласна! Откакто паднаха температурите тези дни, освен че всички сме се завили на топло и не ни се шава, домашният верен страж (женски басет, на кратко-Кара) се оживи неимоверно. Оставям настрана едно мъжко хъски, с което почти влязох в препирня дали ще се махне от пътя да мина или е добре да го изчакам да си обследва внимателно захвърлената опаковка от вафла?! Та, понеже е едно такова кучешко... а преди време Biala Maca ми беше поискала да й направя книгоподвързия с куче, реших, че тъкмо ми е дошло времето за кучешката муза:


Това е нейната специална поръчка... както се оказа в последствие - за една дама (кучелюбител), чийто пес... имал нещо общо с осанката на този от книгоподвързията...


Разбира се, размерите са стандартните (за повечето книги художествена литература - 21 см х 16 см)... основата е дочена, апликациите - велурени... Има си и копче, както и тематичен книгоразделител...


 и гърба на книгоподвързията...


Няма по-голям франко фон сред кучетата от френския булдог най-вероятно... ако изключим кралския пудел... или поне винаги такива асоциации е предизвиквало това куче в ума ми... Та, и затова го покатерих на панамената Paris style книгоподвързия, която съвсем скоро ще отпътува със следващата, както и някои други за Велико Търново... при лилавите котаци.


 гърба...


и книгоразделителят, разбира се


Стандартна по размер, панамено-памучна по душа... и апликации


 кучешката серия приключва (за сега) с любим представител... дакел (на апликация и стилизиран, разбира се)


The shorter or the longest... that is the question...

P.S. за всички кучевъди: последните две книгоподвързии си търсят собственик и могат да бъдат разгледани съвсем скоро в Chatte Violette Atelier.