За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

неделя, 15 май 2011 г.

Не се сърди човече... част 2

Според чичко google и wikipedia "Не се сърди"-то е с произход Индия и първите доказателства за играта са от около 6 век... разбира се, пра-роднината на познатата игра носи съвършено различно име от познатият ни съвременен вариант: PachisiВ наши дни се среща като Ludo Mensch ärgere dich nichtMan don't get irritated. 
Освен различните имена (нещо съвсем понятно за различните хора, култури, географки ширини и т.н.), според схемите, които изрових в интернет... британците са обърнали движението... и тук
Та... част втора към въпросната игра са новите книгоподвързии с книгоразделител-джоб... за 16 пионки + зарче!Подвързиите са с размер 25 см х 16 см (височина х ширина), а изгралното поле е съобразено изцяло с размера на пионките (използвах една за модел). Така че, ако ви омръзне да четете и намерите кандидати, спокойно бихте могли да изиграете... поне едно "Не се сърди..."

Търсят си собственик... срещу 24 парички...