За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Й..елен!

И така... след като приключих с поръчката, включваща "стадо" зебри и една жаба (което за мое щастие означава, че за Коледа някой ще чете книги с подвързии), се захванах с портрета на й-елена, който беше обещан преди седмица. И тъй като, от вълнение и нетърпение да предам зебрите и жабата на "поръчителката", пропуснах да снимам творенията, реших, че първият й-елен ще трябва да бъде фотографиран, пък ако ще и в сумрак. Затова и снимките са леко белезникаво-безцветни и мътни... Предполагам, че за следващия елен ще успея да се организирам така, че да направя снимките по светло. 
И така - й-еленът: произведен, както винаги от миск-материали (хасе за основа на подвързията, плюш за по-голямата част от физиономията на елена и изкуствена кожа-трико за останалата част от портрета). Първоначалната идея за книгоразделителя беше опашка... но кой да ти помисли, че еленът има прекалено къса опашка за целта. Та, този факт наложи някои промени в първоначално замисления дизайн...
така изглежда лицето на подвързията (със стандартни размери - 24 см х 15 см)

 ...

а така - гърбът на подвързията

 ...

късата опашка наложи удължаването на единия крак!

Определено следващата фотосесия ще бъде на светло!!! :) Но телешкото нетърпение в душата ми надделя...

Няма коментари:

Публикуване на коментар