За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

неделя, 8 март 2015 г.

Рецепта за мартенички


И така, уважаеми, моята рецепта за тазгодишните ми мартеничести изблици включваше: 
* вълна (изплъстени прилежно няколко правоъгълника в червено и бяло)
* памучни платове (бяло, червено, на точки, карета и цветчета... добри в този случай са съкровищата от "торбата ми за апликации" - полезни за мен изрезки от по-големи проекти, които в очите на някой друг вероятно са безполезни парченца... Заради неугледния вид на торбата със съкровищата - невъзможно ми е да ги подредя - няма да я представям във фотографии... ще оставя на въображението ви. Всеки с неговата представа за конци, изрезки и неразбория... М-м-м, същинска прелест, ей!)
* задължителен мартенски елемент - пресукан бяло-червен конец
* и някои дребни допълнения - мъниста тук-там (използвам ги пестеливо и разумно... поне така ми се струва) + иглички, за да закачим готовите мартенички към реверите (си)
Набавих си необходимите материали и се започна шиенето. Както винаги някои модели бяха предварително скицирани... други обаче се появиха спонтанно. Неподходящите идеи отхвърлих (напомням - оценката в крайно субективна. Както за подходящите, така и за определените като отпаднали)
Важното е, че почти всички (с малки изключения) успяха да намерят своите нови домове и собственици. Искрено им пожелавам здраве, червено-бели емоции... и скорошни пролетни усмивки!
Не съм забравила, ето и снимки на някои от моите мартеници: