За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

четвъртък, 3 май 2012 г.

Април-ски отчет (вдъхновения и емоции)


Не харесвам обясненията и извиненията за нечие отсъствие... тъй че, за моето априлско отсъствие реших да споделя в хронологичен ред кое-как се случи. Пък дано се приеме и като "извинение" за не-писането от вече близо месец. Ретроспекция, така да се каже :)

Като за начало, открихме "Ръкоделницата" (с Дени и Веси - от Ателието на феите), но за това имаше пространен пост... по-рано. 

Новото е, че бихме тъпана и се открихме "официално"... Ангел ни измайстори табела...


И я монтира с момчетата :)


Окачихме черната дъска (с работното време... и не само) и почнахме да я шарим с информация за курсове... Първо бяха ябълките...
После жабите...


И докато някои кротко плетяха, други съшихме дузина книгоподвързии, кубчета за игра (с дрънкалка), персонализирано юрганче за бебе Юлиана... чанти... и други кръпки...и така: подвързия номер едно, в лице и в гръб...новите кубчета...


и котешката торбичка...кръпкосаната торба...


в лила...


а тази... изпратихме в Щатите (заедно със собственичката й)


"открих" летния сезон... с диненото несесерче...


което също си има нов дом... за бебе Юлияна измайсторих специално ябълково-зелено-жълто юрганче


предадено с много любов на поръчителката-проводник на ръкоделия :))

И като споменах за бебета... да се похваля и с нарочната визита на бебе Фелиция (е, вярно в ролята на спяща красавица, но пък спяща в Ръкоделницата :)) 

Редно беше да пиша по-рано и доста по-подробно за петия рожден ден на Фондация "Искам бебе", които и този път поканиха индиано-ръкоделията... и превзехме Бояна... А международния ден на книгата и авторското право... го отбелязахме с четене. На книги. Всеки каквото е избрал да прочете... на другите. 

Какво предстои ли?

На първо място усмивки и хубаво време... после (в Ръкоделницата) още курсове: плетене, кръпкосване, плъстене, лампо-майсторене... и четене. За "индианницата"... предстоят няколко скици на нови шалтета, чанти... довършване на един преполовен проект... и Handmade day. На 12 май. В Пловдив. На ул. "Отец Паисий". Целият ден. 
С кошница и нови неща :))