За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

неделя, 1 април 2012 г.

РъкоделницаТА

На връх първи април (макар и в къъсно вечерта) е време да призная (и признаем) за най-скорошните си занимания. Малко преди рождения ден на "Ателието на Феите" и няколко месеца след "рождения ден" на блога (който така и не намислих как да отбележа?! освен в календара с червено кръгче), не на шега, но пък в деня на лъжата, е добре да споменем, че решихме да съберем 6 ръце, три куки и шевна машина... под един покрив: в РъкоделницаТА. 
Това е нашето (и вашето, надяваме се) местенце, в Пловдив, разбира се... под гъстите сенки на тесните улички на Капана (или с други думи - в самия център на града). Ръкоделницата е местенце, в което ще творим (т.е., ще плетем и шием ежедневно и основно... уж :)), ще организираме седянки, срещи, ателиета, курсове, четения и всякакво люде-събиращи и провокиращи въображението и доброто настроение занимания... Ще представяме и ще убеждаваме нови и страхотни автори да ни доверят ръкоделията си, да присъстват в работилничката. 
В РъкоделницаТА творим: Веси, Дени (2 броя феи) и Яна (1 брой полу-индианец...) Те плетат: на една и на две куки (вероятно и на повече, но въображението ми до там се простира... в плетките) играчки: билкови, еко и най-вече меки, красиви, авторски и провокативно-влюбващи... маймуни, пингвини, мечоци, зайци, гущерчета, игуани... и всякакви други различни представители на животинския свят. Аз... шия :) Книгоподвързии, чанти, моливници, шалтета, играчки... и книгоподвързии :)) Кръпки всякакви...
Вярвам, че вече почти ни познавате, но за да довърша "биографиите" ни обобщавам: освен шестте ръце, четири куки и машина, три дечица, две кучета, най-прекрасните и подкрепящи семейства и приятели на света! Благодарим ви, мили хора, че ни (и ще продължавате) вярвате, посещавате и поощрявате! Добре дошли сте по всяко време (когато сме там, разбира се, за да ви посрещнем с топло кафенЦе, чай-Че, сладки раздумки и нови ръкоделия :))

Къде да ни намерите? 
В Пловдив, в Капана... на ул. "Георги Бенковски" 52, тъкмо до Veda House

Кога сме там? 
Всеки ден (без неделя)... от ранни зори... до късни петли (скоро ще намислим с точност работното време, но обещаваме да е достатъчно удобно почти за всяко след-"работно време")

Освен нас: можете да намерите и Тилда красотите на Наталия Георгиева, бижутата на Мая Манолова, каменните пръстени и други ръкоделия на Ангел Каравланов, пачуърк юрганчетата на Боряна (Patchwork House), филцовите плъсти на Диана (моята майка) и още много други автори...

А сега вече си е време да покажа как точно започна всичко:


първоначално имахме... празни мебели и  гол(и) стол(ове)


и цареше пълен хаос... 


и имахме джунджурии на всякъде...

и се започна:


закачане и подреждане по гардероби...


 етажерки...


закачалки...
 

чекмеджета...


настанихме играчките по места...и плетени панери... а книгоподвързиите по полици...
 

 подредихме витрината... със зайци и свободнокрачещи кокоНИ (както и петли)отворихме куфарите...


някои "кацнаха" на другата витрина... но като цяло... се поподредихме...


 че даже и с картина се сподобихме, освен с гоблени и бижута


 и дори мишокът остана без дамата си... която намери нови стопани :)


 преоткрихме венците, закачалките и канапчето :))


куклите... 


 че дори им намерихме и къщичка... с дворче и пейки (макар и малки и само наши и за декорация)


 завършихме "кучешката" стена... с гоблените на Дени


макар и да не беше лесно гоблено-закачането...


и моята free motion quilt картина-ножица... 

 

обичам го този заек :)  той "пази" животните на етажерката...


а дългокраката червенокоса мома... самите нас-на "втория" ни етаж :)

така изглеждаха девойките... неуморени, но подредени...


и художникът, на втория етаж :))


 изобщо... ще ни познаете... по терасата, ухилените физиономии...


цветята... и шарената витрина :))

До... скоро :))