За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

вторник, 27 септември 2011 г.

Конь... или както се казва в песента who's gonna ride your wild horses?

Една изключително търпелива приятелка ми поръча преди време (доста време) чанта и подвързия с кон, за една друга нейна приятелка, коневъдка и любителка :) Копитните по принцип са ми проблем, независимо чифтокопитни или не :))) Та, с конския проект се изчаквахме взаимно и нейсе, преди десетина дни успях! Завърших ги и ги проводихме на доволната им собственичка :)))
И все пак, да си разкажа за тях: книгоподвързията е до голяма степен памучна - като основа използвах док, за хастар- памук, а за апликацията (сиреч, негова милост Росинант) - хасе. Размерите са за стандартна книга, или 24 см х 16 см (височина х ширина). Росинант се оказа неоседлан и неопитомен (съдейки по надписа, който реших да му избродирам), но пък е подкован (седейки... по книгоразделителя). Le voila:Who's gonna ride your wild horses? Или с други думи: Росинант в целият му блясък...


и книгоразделителят...


"Ел Росинанте" на чанта... с размери (чантата, разбира се) 30 см х 35 см х 7 см и регулируема дръжка, с максимална дължина 120 см. Като материи: дънков плат за чантата, полиестер (за хастар), памук и изкуствена кожа (за самия кон и неговата грива). Закопчава се с копче... и разбира се, има няколко удобни и лесно достъпни джоба.

В отворено положение, например... с акцент на джобчето... за късмет :)

с акцент на копчето...

и поглед отвътре...

както и в комплект...


Росинант замина да бъде опитомен... и доколкото знам са щастливи заедно... с новата си стопанка :)))