За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

петък, 24 май 2013 г.

Едно шалте, няколко книгоподвързии и пуфове с буквички!

В кратце, мили мои, реших на днешния празник да споделя поредните ръкоделия - едно шалте (огромно по размери, но нюансово-уютно), няколко книгоподвързии (специални поръчения за подаръци на специални хора), пуфове (с буквички... забавни и ограмотяващи) и моливници (за онези, на които им е необходимо да стопанисват прилежно писалата си) 
И така... шалтето. За онези, които вече знаят историята му, моля да ме извините за повторението, ще бъда кратка. Само тактико-технически данни за него - лила, ирландско зелено, цветчета и оранж. Голямо. 200 х 220 см. Притеснение не липсваше. Особено за капитонирането. Но пък имах успокоението, че го правя за семейство архитекти... с изразени пристрастия към тези нюанси. И разбира се, подкрепата на над 300 бр. безопасни игли... и градивната критика вкъщи (в лицето на чудния ми младеж).


и ето го лицето... 


и гърба...


както и въпросната гордост - капитонирането...


...

Пуфовете от своя страна бяха заръчани от една мила дама за фото-сесия. На малка госпожица. И задачата беше: не само да са мини-табуретчици (с размери 30 см х 30 см х 30 см), а и да образуват думички: така например Happy + birthday + триетажна торта беше едно от съчетанията:




 "two" беше второто изискване


"one" - третото


Ема... цветчета и така... до края на задачата







напълних ги със стиропорени гранулки и ги снимах гордо... за да ви ги покажа :)


А специалните книгоподвързии бяха такива поради няколко причини: на първо място, защото бяха за подаръци. После, защото пак работих съвместно... особено за едната - имаше си вълнена книга, Nakoart


И освен това трябваше да има дръжки, за да е удобна като чанта... та, така от подвързия за книга, се върнах към идеята за книгочантите, които не бях имала честта да правя от доста време :)




Една пролетна Тоскана към поръчението...


малко по-различна... пролетна все пак :)


и един бухал за финал на поръчението...


и Robert Kauffman дизайн в гръб...


и отпътуваха... макар и не в кошница

Моливниците... си търсят собственици и ги приютихме в Ръкоделницата. 


Футболен... за онези, които всякак имат нужда да записват и рисуват идеите и мечтите си...



за 12 различни цвята...


и за морските почитатели...




и морски обитатели...