За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

сряда, 29 декември 2010 г.

котешки... работи!

Котешките работи всъщност са дългоочаквана чанта и отдавна обещана книгоподвързия :)) Благодаря за търпението на бъдещата им притежателка и силно се надявам да й се харесат!!! И така, представям материалите: както винаги, за основа, използваме естествени материи (сиреч-хасе), а за апликациите - специално издирена и нагодена трико-кожа (трико-имитация на кожа... ако не се лъжа го продаваха за чинчила?!?). Чантата е значително подобрена и за щастие на Мария, този път преборихме хастара като материя и стана... доста по-красиво :)))

та, това е лицето на чантата...

и опашката на котето

а това е гърба на чантата
Чантата има два типа закопчаване - с къса и дълга опашка на котето. Т.е., изборът е изцяло на Мария дали ще прибира опашката (с две пришити на нея копчета) към задната част на чантата (при следите) или ще я оставя да виси свободно... А сега за хастара:

така изглежда вътрешността на чантата... с импровизиран джоб

а така изглежда... с допълнението към нея :)

друга гледна точка на комплекта...

лицето на подвързията...

 гърба ...


 опашка-книгоразделител...

 детайл...

 и още един...

Оказа се, че опашката на котката е многофункционална :))) Това е засега от котешката тема... скоро ще покажа "брандирана" подвързия и разни други проекти. Весели празници на всички!!!

сряда, 22 декември 2010 г.

АБВ... подвързия

Ушихме коледен подарък за учителката на моята приятелка, второкласничката Теди Дечева (от мен подвързията, от Теди-картичка за госпожата). И тъй като госпожата преподавала по всичко, не се задоволихме само с азбуката... добавихме и някои цифри :))
Материите, които използвах за подвързията са черен сатен за основа и хасе за цифрите и буквите. Със сигурност картичката ще бъде също "handmade"... предполагам рисувана с флумастри... ;)


лицето на подвързията
гърба

 ...

...

и един детайл

неделя, 19 декември 2010 г.

елен... в сатен

И така... представям ви втория елен - почти "облечен" в сатен :) Т.е., сатенена основа за подвързията, със същите "стандартни" размери - 15 см х 24 см. Еленчетата са изработени от еднакви материали - трико (имитация на кожа) и плюш. И до няколко дни очаквам да отидат при новите си "собственици"...

en face :)

гръбче...

и крако-разделителят...

together :)

...

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Й..елен!

И така... след като приключих с поръчката, включваща "стадо" зебри и една жаба (което за мое щастие означава, че за Коледа някой ще чете книги с подвързии), се захванах с портрета на й-елена, който беше обещан преди седмица. И тъй като, от вълнение и нетърпение да предам зебрите и жабата на "поръчителката", пропуснах да снимам творенията, реших, че първият й-елен ще трябва да бъде фотографиран, пък ако ще и в сумрак. Затова и снимките са леко белезникаво-безцветни и мътни... Предполагам, че за следващия елен ще успея да се организирам така, че да направя снимките по светло. 
И така - й-еленът: произведен, както винаги от миск-материали (хасе за основа на подвързията, плюш за по-голямата част от физиономията на елена и изкуствена кожа-трико за останалата част от портрета). Първоначалната идея за книгоразделителя беше опашка... но кой да ти помисли, че еленът има прекалено къса опашка за целта. Та, този факт наложи някои промени в първоначално замисления дизайн...
така изглежда лицето на подвързията (със стандартни размери - 24 см х 15 см)

 ...

а така - гърбът на подвързията

 ...

късата опашка наложи удължаването на единия крак!

Определено следващата фотосесия ще бъде на светло!!! :) Но телешкото нетърпение в душата ми надделя...

петък, 10 декември 2010 г.

Зебра, зебра, зебра...

Разходката до Украйна донесе вдъхновение (и платове) за ... африкански животини. До голяма степен зебрите са изработени от изкуствени тъкани (нямам представа дали това е точният термин за материята, от която са ушито, но със сигурност знам, че на пук на модерната тенденцията, материалите не са "естествени"... имах проблем с гладенето на едната подвързия :)). Като изключим жълтата основа и връхчето на опашката, всичко останало са трикотажни имитации на кожа... меки и приятни на допир, но не лесни за шиене и категорично непригодни за гладене!!! Жълтата основа на подвързията, струва ми се, е някаква памучна материя, върхът на опашчицата-разделител е естествена кожичка... 

лице
 
и опашко-разделител

 "стадото" - в лице и гръб

в очакване на новите стопани...

 и муцунка отблизо!

Подвързиите са ушити с много любов... по поръчка на близка приятелка, за подарък на нейни, четящи приятели! 
Ако на някого от вас му се е дощяло да облече книгата, която в момента чете... не се колебайте, пишете на мейл-а, посочен в профила ми. Ще се разберем за животното :)))