За правата, употребата и злоупотребата

* Ръкоделията в този блог са продукт на авторско право и учтиво моля всяка употреба на снимки, текстове или части от текстове да бъдат съгласувани на посочените начини за контакт!

email: tsvetkashka@gmail.com
mob.: +359 887 871423

четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Експеримент... с чанта!

Мисля, че се получи приличен финал на темата с бухала... 

и така... капакът на чантата

в отворено състояние...


Тъй като няма каквито и да е прегради... измайсторих поне джобчета... та да си намира по-лесно телефона, химикала и портмонето (собственичката на чантата:))))

комплектът - чанта и подвързия


детайли

...

...

И понеже по време на снимките на чантата и всички, публикувани до тук "проекти", бях "строго" следена... качвам и някоя друга снимка на "асистентите":

 обективният поглед на... кафявото куче

и черното куче... в лицето на критиката!!!

Жаба!!!

На аргумента ми, "не мога да рисувам жаба, трудно е", към другарчето, което ми поръча "направи ми подвързия с жаба", получих отговор - "ало, трябва да си гъвкава. искам жаба"... Нарисувах една, която ми хареса и една, която по-скоро не се получи...

тази харесвам повече

то и затова е лицето на подвързията...


Сега като я гледам... ме хваща яд, че направих хамака на цветчета. Определено му трябва по-контрастен цвят. Но пък "фру-фру"-то на цветчета много ми хареса :))) 

а това е гърбът, разбира се... с тази, която харесвам малко по-малко :)

Първоначалната идея беше доста по-различна, но ме убедиха, че не можело да има два акцента в подвързията. Затова задната се получи малко като... "попарена" жаба, но нейсе... За сметка на това си има лилия (макар и да прилича на газена лампа).

а това, рабира се, е пришитият към подвързията книгоразделител

Размерите са 15 х 25 см (ширина на височина). Материите са - памук и хасе... 
След като приключих и предадох подвързията с жаба, обмислям поръчка с котка, но повече за нея... скоро!



неделя, 14 ноември 2010 г.

Подвързия... с бухал!

А това е най-новата подвързия. С най-мащабната апликация, поне за сега, и с книгоразделител... Размерът е една идея по-универсален от този на предишната подвързия, т.е. 26 х 15 см на всяка страна. Събира повечето стандартни книги... с обем дори от около 400-500 страници. Тествана е!

лицето...

  гърба...

 
...

 вътрешната страна...

 едно детайлче от апликацията

 2 в 1


И така... но все още не съм приключила с бухалската тема, оказа се, че имало доста фенове на вида, та измислих още проекти. Но за тях по-късно! 

Подвързия...

Една нова подвързия с апликация. Ръчно шита... 

лице

гръб...

 вътрешна част...

 ...

 детайл от лицето... 

и част от гърба...

Форматът е малко по-голям от обикновено... 27 х 17 см в затворено положение, или просто - на всяка страна. Идеята беше да събира по-високи и обемни книги. В случая моделът е "Островът от предишния ден" на Умберто Еко, 446 стр., 24 см. височина.

петък, 12 ноември 2010 г.

3 in 1

Първоначалната идея беше малко по-различна от крайния резултат, но... някой ден може и нея да реализирам. Та, това е все още неподареният подарък за рождения ден на едно другарче. Апликацията щеше да е друга, но в последния момонет реших да се пробвам с пайетите... определено - не е за мен тази работа... както се вижда и от безформената амеба, между другото.


 
Подвързия и книгоразделител - допълнения към престилката 


Книгоразделителят е единственият елемент от комплекта, който е шит и лепен. Пайетите са шити на тъмната основа, а платът и детайлът са прикрепени с текстилно лепило към pvc- основата на книгоразделителя. (по-добрият вариант, в сравнение с велпапето). 


 лицето...

 ... и гърба на подвързията, с джобче за книгоразделителя
 

 детайл...


и друг детайл... 


 и подвързията в целия й блясък :))

Остава да избера някоя читава книга с рецепти... та да навържем съвсем "три в едното"...